Finantseerimine

Suure elektritarbimise tõttu paigaldavad üha rohkem suuremad tööstus-ja laohooned, kauplused ja kaubanduskeskused, jahutuskeskused ja logistikaettevõtted, mis tarbivad nii päevast kui öist elektrit, päikesepaneele. Tänaste elektrihindadega tasuvad suured paigaldised end ära juba alates 3,5 aastast.

Oleme koostanud mõned näidispakkumised lihtsamate paigalduste näitel indikatsiooni saamiseks. Lõplik hind sõltub iga kliendi konkreetsest tellimusest, töö keerukusest ja asukohast.

Maapiirkonna ettevõtjate konkurentsivõime suurendamise investeeringutoetus 2024 - avaneb 28.08.2024

Kellele?
Mikro- ja väikeettevõtjad, kes on enne taotluse esitamist tegutsenud vähemalt kaks majandusaastat ning teeninud taotluse esitamise aastale vahetult eelnenud mõlemal kahel majandusaastal müügitulu vähemalt 40 000 eurot. Taotleja tegevuskoht peab asuma maalises või väikelinnalises asustuspiirkonnas välja arvatud Tallinnaga piirnevad Harku, Saue, Saku, Kiili, Rae, Jõelähtme ja Viimsi vallad. 

Milleks?
Ressursitõhususe parandamiseks.

Toetatakse projekte, mis aitavad kaasa ettevõttes keskkonnasäästlike ja kliimaneutraalsete eesmärkide saavutamisele, näiteks materjali raiskamise vähendamisele, materjalide taaskasutuse suurenemisele, energia kokkuhoiule jne. Ehitise puhul võib selleks olla näiteks uue tootmishoone ehitamise järgselt tekkinud energia kokkuhoid. 

Taotlemine
28.08 kuni raha jagub (eelarve 20 000 000 eurot)

Toetuse määr ja suurim toetussumma
Minimaalne toetuse suurus ühe taotluse kohta on 10 000 eurot ja maksimaalne 200 000 eurot ühe taotleja kohta.

Toetust antakse toetatava tegevuse abikõlbliku kulu maksumusest:

-15 kuni 40% mikro- või väikeettevõtjale

Väikesele ettevõtjale ja mikroettevõtjale antav konkurentsivõime suurendamise investeeringutoetus on vähese tähtsusega abi (VTA) (EL) 2023/2831 tähenduses. Sellest lähtuvalt ei tohi toetuse andmisele vahetult eelnenud kolme aasta jooksul ühele ettevõtjale antud vähese tähtsusega abi koos taotletava toetusega ületada ülemmäära 300 000 eurot.

Taotleja ja taotlejaga ühte kontserni kuuluv ettevõtja või konkurentsiseaduse § 2 lõike 4 tähenduses valitseva mõju kaudu üksteisega seotud ettevõtjad loetakse üheks ettevõtjaks, kes saavad kokku toetust taotleda eelnevas lõigus sätestatud ulatuses.

Taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsus
PRIA teeb taotluse osalise, täieliku või kõrvaltingimusega rahuldamise otsuse või taotluse rahuldamata jätmise otsuse 70 tööpäeva jooksul arvates taotluse esitamise päevast.

Toetuse väljamaksmine
PRIA teeb toetuse saaja esitatud maksetaotluse alusel toetuse maksmise otsuse sellise aja jooksul, et toetusraha oleks võimalik kanda toetuse saaja arvelduskontole 25 tööpäeva jooksul arvates nõuetekohaste dokumentide esitamisest.

Täpse info antud toetuse kohta leiate Põllumajandus Registrite ja Informatsiooni Ameti kodulehelt.

Kui jääd hätta PRIA-le toetuse saamiseks vastava dokumentatsiooni esitamisega, siis pakume projekti kirjutamise teenust.

Küsi pakkumist oma päikesepargile meie müügitiimilt täites vastav kontaktvorm meie kodulehel või helista meile telefonil 5550 2330.